Amūras priklauso karpinių šeimai. Greitai auga, maitinasi augalais, labai mėgsta švelnią tvenkinio augmeniją, net angliškai vadinamas grass carp – žolės karpis. Jo mėsa balta, didžiulis kiekis baltymų, turi ir Omega3, B12, seleno ir fosforo. Ši žuvis ruošiama panašiai, kaip plačiakaktis ir karpis. Amūro paruošimui gali pakakti tik prieskonių ir citrinos. 
Morkomis įdarytas amūras – žuvis kepta orkaitėje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 1 val.
Marinavimas 12 val.
Iš viso 1 d 1 val.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 315 kcal

Ingredientai
  

  • 1 vnt. amūro
  • 1 vnt morkų
  • ½ citrinos
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 žiupsn. druskos
  • petražolių

Paruošimas
 

  • Šviežią amūrą išdorokite ir įpjaukite šonuose, įdėkite skiltelę citrinos ir petražolių. Palikite pasimarinuoti pernakt.
  • Kitą dieną žuvį padruskinkite, į vidų pridėkite tarkuotų morkų ir česnako.
  • Kepkite apie 40-60 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 315kcal (16%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 144mgNatris: 189mgKalis: 961mg (48%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 10340µg (1293%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas D: 54µg (1080%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 24µg (32%)Kalcis: 110mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 71mg (19%)Fosforas: 926mg (132%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Irvyda Tamošiūnienė

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!