Vitaminų daugiausia yra priepat odelės, todėl, kol morkos jaunos, geriau jų neskusti, o su šepetėliu nutrinti ir nuplauti. Sveikiausia vartoti šviežias.
Morkų, agurkų ir ridikėlių salotos su pistacijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g morkų
- 90 g agurkų
- 60 g ridikėlių
- 30 g burokų lapų
Padažui:
- 1 v.š. pistacijų, smulkintų
- 1 a.š. grūdėtų garstyčių
- 1 a.š. obuolių acto
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Daržoves sutarkuojame plonais griežinėliais, burokų lapus suplėšome.
- Padažui skirtus produktus sumaišome kartu.
- Daržoves apliejame padažu ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 150kcal (8%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 4gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 217mgKalis: 899mg (45%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 18707µg (2338%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 143µg (191%)Kalcis: 107mg (13%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 121mg (17%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Virginija K-ienė
Sveiki, receptas Morkų, agurkų ir ridikėlių salotos su pistacijomis yra puikus tiktai keistai atrodo, kad pavasarines salotas rekomenduojat Naujiems Metams,
Svarbiausia, kad valgytų daržoves apskritai :)) O jau sekantis lygis- sezonai.