Vitaminų daugiausia yra priepat odelės, todėl, kol morkos jaunos, geriau jų neskusti, o su šepetėliu nutrinti ir nuplauti. Sveikiausia vartoti šviežias.
Morkų, agurkų ir ridikėlių salotos su pistacijomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 150 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g morkų
  • 90 g agurkų
  • 60 g ridikėlių
  • 30 g burokų lapų

Padažui:

  • 1 v.š. pistacijų, smulkintų
  • 1 a.š. grūdėtų garstyčių
  • 1 a.š. obuolių acto
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas
 

  • Daržoves sutarkuojame plonais griežinėliais, burokų lapus suplėšome.
  • Padažui skirtus produktus sumaišome kartu.
  • Daržoves apliejame padažu ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 150kcal (8%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 4gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gNatris: 217mgKalis: 899mg (45%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 18707µg (2338%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 143µg (191%)Kalcis: 107mg (13%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 121mg (17%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Virginija K-ienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!