Nuotraukos autorė rašo: "Riešutai prieš tai buvo išmirkyti. Recepte nurodytų kalendrų lapų neturėjau ir nenaudojau. Nes ir nepatinka jos man, skirtingai nuo kalendrų grūdelių. Vietoj jų įberta šaldytų krapų ir puošta morkos lapeliais užaugintais iš morkos galiuko. Labai skanios salotos."
Morkų ir pekano riešutų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 227 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g morkų
  • 20 g pekano riešutų
  • 10 g kalendros lapų
  • 10 g citrinos sulčių
  • 5 g raudonosios čili paprikos
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Viską susmulkinti ir sumaišyti. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 227kcal (11%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 4gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 337mgKalis: 774mg (39%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 34087µg (4261%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 57µg (76%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!