Linų sėmenyse gausu vitaminų ir mineralų: vitamino B6, folatų, magnio, mangano, fosforo, kalcio, geležies, cinko, vario bei seleno.
Naminė linų sėmenų druska recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 135 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g linų sėmenų
  • 3 a.š. druskos
  • 10 g mėtų, džiovintų

Paruošimas
 

  • Linų sėmenis pakepiname sausoje keptuvėje.
  • Atvėsusias sėklas ir mėtas džsudedame į kavamalę ir sumalame.
  • Paruoštas sėmenis sumaišome su druska.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 135kcal (7%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 5gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 1171mgKalis: 213mg (11%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 71µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 69mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 99mg (26%)Fosforas: 162mg (23%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!