Labai greitai paruošiama ir skani tortilija. Tortilijas galima gaminti su daržovėmis ir tofu. Skanaus!
Naminė tortilija kepta keptuvėje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Mexican
Išeiga 7 porcijos
Porcijoje 91 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g kvietinių miltų viso grūdo
  • 150 ml vandens
  • 1 v. š. aliejaus
  • 1/4 a. š. druskos
  • 1/4 a. š. cukraus

Paruošimas
 

  • Užverdame vandenį, supilame jį į dubenį ir laukiame, kol atvės.
  • Į vandenį dedame apie 120 g miltų – tešla turi būti elastinga, šiek tiek limpanti prie rankų.
  • Įdedame druskos, cukraus ir aliejaus.
  • Tešlą įdedame į šaldytuvą ir laikome apie 30 min.
  • Pradedame kočioti. Kočiojant sunaudojame dar apie 30 g miltų.
  • Turėtų gautis apie 20 cm skersmens 6-7 tortilijos – priklauso nuo to, kokio storio iškočiojame.
  • Kepame keptuvėje. Galite naudoti skirtą lietiniams. Riebalai nėra būtini, nes jų yra tešloje. Taip pat rekomenduojama prieš kepant nuvalyti miltus nuo tortilijų, kad nepridegtų.
  • Kai iškepa – uždengiame tortiliją drėgnu rankšluosčiu. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 91kcal (5%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 3gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 85mgKalis: 78mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 7mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 77mg (11%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorė: Auksė. Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
2 1 vote
Patiko? Įvertinkite!