Avižose yra daug maistinių skaidulų vadinamų beta gliukanu. Šios skaidulos gali padėti sumažinti blogjo cholesterolio kiekį. Viename puodelyje avižų (maždaug 150 g) yra pusė rekomenduojamos maistinių skaidulų dienos normos – 17 gramų.
Naminės avižinės bandelės – vandutės recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
515 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Pietums, Pusryčiams, Sumuštiniai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 171 kcal

Ingredientai
  

  • 180 g varškės
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 1 kiaušinio
  • 10 g sėklų, tinka sezamo, kanapių, saulėgrąžų, moliūgo, kmynų ar kitos mėgstamos
  • žiupsn. druskos
  • žiupsn. krapų
  • žiupsn. česnako granulių

Paruošimas
 

  • Varškę sutriname su kiaušiniais, pusę dribsnių sumalame, kitus dedam nemaltus, įdedame druskos, sėklų, priekonių – na ko tik norime pagal fantaziją ir viską sumaišome.
  • Bandeles formuojame norimo dydžio, formos.
  • Kepame 180° 40 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 171kcal (9%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 10gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 49mgNatris: 169mgKalis: 157mg (8%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 142µg (18%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 57mg (7%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 197mg (28%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Pusryčiams, Sumuštiniai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė
4.3 39 votes
Patiko? Įvertinkite!