Švieži burokėliai – betaino šaltinis. Ši daržovė padeda pasisavinti gyvūninės kilmės baltymus, veikia priešuždegimiškai, juose esantis cholinas gerina kraujotaką, didina kraujo krešėjimą ir apsaugo nuo per didelio cholesterolio kiekio.
Naminiai rauginti burokėliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g burokėlių, šviežių
- 20 g česnako
- 2 v.š. džiovintų žolelių, agurkams raugti
- druskos, 1 l vandens – 1 v.š.
- 5 g lauro lapų
- 0,5 v.š. pipirų, žirneliais
- vandens pagal poreikį
Paruošimas
- Burokėlius nulupame, supjaustome griežinėliais.
- Į indą dedame česnako skiltelių, burokėlius, apibarstome žolelėmis, įdedame druskos (litrui 1 v.š.) užpilame vandeniu
- Paslegiame ir po savaites ragaujame. Po to burokėlius sudedame į stiklainius ir į šaldytuvą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 67kcal (3%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 0.4gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 127mgKalis: 446mg (22%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 176µg (22%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 139µg (70%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 61mg (9%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liudmila Svetikienė