Švieži burokėliai – betaino šaltinis. Ši daržovė padeda pasisavinti gyvūninės kilmės baltymus, veikia priešuždegimiškai, juose esantis cholinas gerina kraujotaką, didina kraujo krešėjimą ir apsaugo nuo per didelio cholesterolio kiekio.
Naminiai rauginti burokėliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.99 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 67 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g burokėlių, šviežių
  • 20 g česnako
  • 2 v.š. džiovintų žolelių, agurkams raugti
  • druskos, 1 l vandens – 1 v.š.
  • 5 g lauro lapų
  • 0,5 v.š. pipirų, žirneliais
  • vandens pagal poreikį

Paruošimas
 

  • Burokėlius nulupame, supjaustome griežinėliais. 
  • Į indą dedame česnako skiltelių, burokėlius, apibarstome žolelėmis, įdedame druskos (litrui 1 v.š.) užpilame vandeniu
  • Paslegiame ir po savaites ragaujame. Po to burokėlius sudedame į stiklainius ir į šaldytuvą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 67kcal (3%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 0.4gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 127mgKalis: 446mg (22%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 176µg (22%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 139µg (70%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 61mg (9%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Liudmila Svetikienė
4.6 11 votes
Patiko? Įvertinkite!