Saldaus pieno sūris – panyras. Šis sūris puikiai tiks kepti ant grotelių, pabarstyti į košę, dėti ant sumuštinio ar į salotas. Ar bandėte gaminti?
Naminis varškės sūris iš pieno ir citrinos sulčių recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 1 val.
Gaminimas 12 val.
Iš viso 40 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 237 kcal

Ingredientai
  

  • 3 l pieno
  • 2 vnt. citrinų

Paruošimas
 

  • Užkaitiname pieną, po truputį pilame išspaustas citrinos sultis. Kaitiname toliau maišydami ir stebime kol pradeda traukti varškę.
  • Nukošiame į kiaurasamtį, kuriame patiestas rankšluostis.
  • Formuojame sūrį ir dedame į lėkštę, o ant viršaus uždedame pjaustymo lentelę ir paslegiame su svoriais.
  • Po kurio laiko dedame į šaldytuvą, taip pat prispaudžiant, tik jau mažesniu svoriu, laikyti per naktį. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 237kcal (12%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 38mgNatris: 162mgKalis: 532mg (27%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 608µg (76%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 431mg (54%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 319mg (46%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Žaneta Šalvaitienė
1 3 votes
Patiko? Įvertinkite!