Naminis varškės sūris iš pieno ir citrinos sulčių

Saldaus pieno sūris – panyras.
Šis sūris puikiai tiks kepti ant grotelių, pabarstyti į košę, dėti ant sumuštinio ar į salotas.
Ar bandėte gaminti?
Nuotrauka: Žanetos Šalvaitienės
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 3 l pieno
  • 2 vnt. citrinų

Paruošimas
 

  • Užkaitiname pieną, po truputį pilame išspaustas citrinos sultis (2 vnt.). Kaitiname toliau maišydami ir stebime kol pradeda traukti varškę.
  • Nukošiame į kiaurasamtį, kuriame patiestas rankšluostis.
  • Formuojame sūrį, dedame į lėkštę, o ant viršaus uždedame pjaustymo lentelę ir paslegiame su svoriais.
  • Po kurio laiko dedame į šaldytuvą, taip pat prispaudžiant, tik jau mažesniu svoriu, laikyti per naktį. Skanaus!
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Užkandžiai
Gaminimo būdas: ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!