Jeigu norite pasimėgauti tikru, atostogas kaime primenančiu varškės sūriu, siūlome jį pasigaminti vos iš kelių ingredientų.
Naminis varškės sūris iš pieno, kefyro ir grietinės
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 l pieno
- 500 ml kefyro
- 300 g grietinės
- 3 kiaušinių
- žiupsn. druskos
- žiupsn. kmynų
Paruošimas
- Pieną užverdame.
- Nukeliame nuo ugnies.
- Grietinę išmaišome su kiaušiniais, druska ir kmynais.
- Supilame į pieną.
- Vėl paverdame 3-5 min.
- Supilame kefyrą ir dar pakaitiname keletą minučių.
- Kai susidaro varškė, nukeliame nuo ugnies.
- Supilame į sūrmaišį ir paslegiame.
- Palaikome apie 3 val.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 57mgNatris: 99mgKalis: 204mg (10%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 429µg (54%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 14µg (280%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 206mg (26%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 143mg (20%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Daiva Zikiene