Cukinijų patiekalai ypač tiks norintiems išlaikyti dailias kūno formas. Ši daržovė  labai nekaloringa, ją galima valgyti neribotais kiekiais. Tačiau svarbu jas tinkamai paruošti. Rekomenduočiau cukiniją valgyti žalią. Be abejo galima ir šiek tiek termiškai apdoroti, kepti ant grotelių ar naudoti apkepams. Atsiminkite, cukinijos yra linkusios sugerti riebalą, tad pastarojo nepadauginkite ar ruoškite patiekalus, kuriems jo nereikia.
Nesaldūs varškės keksiukai su cukinija ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 247 kcal

Ingredientai
  

  • 330 g varškės
  • 250 g cukinijos jaunos
  • 3 morkų vidutinių
  • 2 kiaušinių
  • 1 poro, baltosios dalies
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • 4 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Cukiniją smulkiai sutarkuojame šiaudeliais.
  • Morkas, smulkintą porą ir česnaką trumpai pakepiname ant lydyto sviesto.
  • Sudedame varškę ant susmulkintos cukinijos. Jei iš cukinijos išsiskiria sultys, jas nusunkiame.
  • Į varškės masę dedame kiaušinius, pakepintas daržoves ir viską gerai permaišome.
  • Viską dedame į vientisą silikoninę keksiukų formą (galima kepti ir kaip vieną apkepą), kepame 180 C orkaitėje, 20-25 min. 
  • Išimame iš orkaitės ir šiek tiek leidžiame atvėsti, iki 10 min. 
    Garnyrui tinka įvairios sezoninės šviežios daržovės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 247kcal (12%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 18gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 138mgNatris: 544mgKalis: 639mg (32%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 11281µg (1410%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 167mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 304mg (43%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Edita Liaugaudienė

4.4 9 votes
Patiko? Įvertinkite!