Valgome su šviežių daržovių salotomis. Labai patiks ir vaikams.
Netikras zuikis iš kalakutienos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 160 g kalakutienos maltos
- 40 g svogūno
- 25 g kiaušinio (1/2)
- 5 g česnako (jei mėgstate)
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį, šviežiai maltų
- kvapniųjų pipirų pagal skonį, šviežiai maltų
- kalendros pagal skonį, maltos
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Į maltą kalakutieną iš vakaro arba 2 val. iki kepimo sudedame prieskonius, druską ir leidžiame pastovėti.
- Prieš pat kepimą įtarkuojame svogūną, česnaką bei įmušame kiaušinį.
- Jei norime, kad mėsa būtų sultingesnė, įpilame šlakelį vandens.
- Rankomis suformuojame pailgą zuikį.
- Galime suformuoti zuikiui akytes iš kvapniųjų pipirų, o ausytes – iš lauro lapelių.
- Į įkaitusią orkaitę dedame zuikį ir kepame.
- Iškepusį zuikį išimame ant lėkštės, kad skardoje likę riebalai nesubėgtų į mėsą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 34gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 207mgNatris: 220mgKalis: 58mg (3%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 277µg (35%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 42mg (5%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Fosforas: 61mg (9%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Jurga B
Kiek laiko kepti?
priklauso nuo dydžio ir temperatūros, geriausia termometru matuoti.