Valgome su šviežių daržovių salotomis. Labai patiks ir vaikams.
Netikras zuikis iš kalakutienos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 2 val.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 2 val. 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 317 kcal

Ingredientai
  

  • 160 g kalakutienos maltos
  • 40 g svogūno
  • 25 g kiaušinio (1/2)
  • 5 g česnako (jei mėgstate)
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį, šviežiai maltų
  • kvapniųjų pipirų pagal skonį, šviežiai maltų
  • kalendros pagal skonį, maltos
  • krapų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Į maltą kalakutieną iš vakaro arba 2 val. iki kepimo sudedame prieskonius, druską ir leidžiame pastovėti.
  • Prieš pat kepimą įtarkuojame svogūną, česnaką bei įmušame kiaušinį.
  • Jei norime, kad mėsa būtų sultingesnė, įpilame šlakelį vandens.
  • Rankomis suformuojame pailgą zuikį.
  • Galime suformuoti zuikiui akytes iš kvapniųjų pipirų, o ausytes – iš lauro lapelių.
  • Į įkaitusią orkaitę dedame zuikį ir kepame.
  • Iškepusį zuikį išimame ant lėkštės, kad skardoje likę riebalai nesubėgtų į mėsą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 34gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 207mgNatris: 220mgKalis: 58mg (3%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 277µg (35%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 42mg (5%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Fosforas: 61mg (9%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė: Jurga B
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!