Šis pyragas pagaminamas lengvai, bet labai skanus, drėgnas ir minkštas. Kvepiantis tikru rudeniu – obuoliais ir cinamonu.
Obuolių ir džiovintų slyvų pyragas su avižų miltais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 1 val.
Iš viso 1 val. 15 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 82 kcal

Ingredientai
  

  • 8 v.š. avižinių miltų
  • 2 obuolių vidutinio dydžio
  • 1 kiaušinio
  • 5 džiovintų slyvų
  • 1 v.š. natūralaus jogurto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • rudojo cukraus pagal skonį
  • vaniles pagal skonį
  • cinamono pagal skonį

Paruošimas
 

  • Obuolius supjaustome kubeliais.
  • Apvoliojame miltuose.
  • Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vanile.
  • Į kiaušinio masę dedame jogurtą su kepimo milteliais.
  • Gautą masę maišome su obuoliais.
  • Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
  • Supilame masę.
  • Viršų uždengiame kepimo popieriumi.
  • Kepame 1 val. 100-150°C orkaitėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 82kcal (4%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 21mgNatris: 64mgKalis: 136mg (7%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 107µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 49mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Daiva Zikiene
4.6 7 votes
Patiko? Įvertinkite!