Lengvai pagaminamas pyragas su sveikesniais miltais, bet labai skanus. Kvepiantis tikru rudeniu – obuoliais ir cinamonu.
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 1 hour
Iš viso 1 hour 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6
Porcijoje 190 kcal

Ingredientai
  

  • 8 obuolių
  • 8 v.š. avižų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 3 a.š. rudo nerafinuoto cukraus
  • 1 v.š. grietinės
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos

Paruošimas
 

  • Į dubenį įmušame kiaušinį ir gerai išplakame.
  • Dedame grietinės, cukraus, druskos, ir avižinių miltų – viską sumaišome.
  • Masė gaunasi tiršta, bet jei miltai neišsimaišo galima dadėti grietinės
  • Obuolius nulupame, išimame sėklas, supjaustome stambesniais gabaliukais.
  • Sudedame į pyrago formą, ant jų supilame sumaišytą masę.
  • Ant viršaus uždedame obuolio skiltelių, pabarstome cinamonu.
  • Kepame 180° įkaitintoje orkaitėje: ~50 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 190kcal (10%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 3gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 28mgNatris: 280mgKalis: 314mg (16%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 27g (108%)Vitaminas A: 184µg (23%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 103mg (15%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitiene
4 10 votes
Patiko? Įvertinkite!