Lengvai pagaminamas pyragas su sveikesniais miltais, bet labai skanus. Kvepiantis tikru rudeniu – obuoliais ir cinamonu.
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 8 obuolių
- 8 v.š. avižų miltų
- 1 kiaušinio
- 3 a.š. rudo nerafinuoto cukraus
- 1 v.š. grietinės
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. druskos
Paruošimas
- Į dubenį įmušame kiaušinį ir gerai išplakame.
- Dedame grietinės, cukraus, druskos, ir avižinių miltų – viską sumaišome.
- Masė gaunasi tiršta, bet jei miltai neišsimaišo galima dadėti grietinės
- Obuolius nulupame, išimame sėklas, supjaustome stambesniais gabaliukais.
- Sudedame į pyrago formą, ant jų supilame sumaišytą masę.
- Ant viršaus uždedame obuolio skiltelių, pabarstome cinamonu.
- Kepame 180° įkaitintoje orkaitėje: ~50 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 190kcal (10%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 3gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 28mgNatris: 280mgKalis: 314mg (16%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 27g (108%)Vitaminas A: 184µg (23%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 103mg (15%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitiene