Keptas baklažanas skanus karštas kaip užkandis, ryte ar pietums su kruopomis (koše), tačiau taip pat skanu ir šaltas, užsidėjus ant pilno grūdo duonos riekės.
Orkaitėje keptas baklažanas su česnaku
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g baklažano
- 1 skiltelės česnako
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų. pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome baklažaną apskritimais, ir sudėliojame į skardą ant kepimo popieriaus.
- Susmulkiname česnaką, sudedame į indelį, įberiame prieskonių ir užpilame aliejaus.
- Baklažanus padengiame aliejaus su česnaku mase ir kepame orkaitėje + 125 C temperatūroje, kol suminkštėja (~20 min.).Skanu patiekti su keptu varškės sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 3gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 45mgKalis: 586mg (29%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 58µg (7%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 65mg (9%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Inga, nuotraukos autorė Laimutė Karpavičienė
Man taip pat iškilo klausimas kiek kepti, nes nesuprantu, ar perkepiau ar nepakankamai, kažkaip nesivalgo :)
Kiek laiko reikia kepti?