Kai moliūgų derlius yra pačiame įkarštyje ir trūksta idėjų kaip juos suvartoti – siūlome išsikepti jį orkaitėje ;) O kaip moliūgus gaminate Jūs? Pasidalinkite patirtimi komentaruose.
Orkaitėje keptas įdarytas moliūgas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 543 kcal

Ingredientai
  

  • 1 vidutinio moliūgo
  • 800 g kiaulienos galima dėti ir kitą mėsą
  • 200 g svogūnų
  • 3 vnt morkos
  • 150 g pievagrybių
  • 130 g šparaginių pupelių
  • 1 vnt paprikos

Paruošimas
 

  • Keptuvėje lengvai apkepiname kiaulienos gabaliukus ir smulkiai pjaustytą svogūną.
  • Pasiruošiame moliūgą: nupjauname kepurėlę, išimame sėklas.
  • Susipjaustome daržoves: morkas, pievagrybius, papriką, šparagines pupeles.
  • Į paruoštą moliūgą sluoksniais dedame mėsą ir daržoves.
  • Taip paruoštą moliūgą`dedame į 190 – 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame atsižvelgdami į moliūgo dydį. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 543kcal (27%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 32gRiebalai: 35gSočiosios riebalų rūgštys: 13gCholesterolis: 115mgNatris: 123mgKalis: 1744mg (87%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 29335µg (3667%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 78mg (98%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 93µg (47%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 470mg (67%)Selenas: 43µg (78%)Cinkas: 5mg (50%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Monika Ramonaitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!