
Žuvies patiekalai tinka ir pietums, ir vakarienei. Tačiau netinkamai žuvį ruošiant, ją lengva paversti menkaverčiu maistu. Tad žuvį gamindami venkite riebių padažų, nevoliokite miltuose. Svarbu nekepti per ilgai, parinkti tinkamą, ne per aukštą, temperatūrą – kitaip žuvis perkeps ir bus perdžiūvusi, o ne minkšta ir sultinga.
Orkaitėje keptas karpis su svogūnais ir česnakais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 karpio
- 3 svogūnų
- 2 v.š. grietinės
- 50 g citrinos
- 3 skiltelių česnako
- druskos
- pipirų pagal skonį
- alyvuogių aliejaus, kepimo formos patepimui
Paruošimas
- Išvalytą karpį skersai pjūviais įpjauname iš abiejų pusių ir apšlakstome citrinos sultimis bei pabarstome druska ir pipirais.
- Į dubenėlį dedame grietinę, išspaudžiame česnaką, beriame šiek tiek druskos, pipirų ir išmaišome.
- Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
- Kepimo skardą išklojame folija, patepame aliejumi.
- Dedame sluoksnį svogūnų griežinėlių, ant jų klojame grietine išteptą (išabiejų pusių) karpį.
- Į karpio vidų dar įdedame svogūnų. Galima įdėti ir keletą citrinos griežinėlių.
- Uždengiame karpį folija ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Likus 15 min. iki kepimo pabaigos, nuimame foliją ir leidžiame žuviai apskrusti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 441kcal (22%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 47gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 172mgNatris: 154mgKalis: 1142mg (57%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 159µg (20%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas D: 62µg (1240%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 167mg (21%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 1105mg (158%)Selenas: 34µg (62%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Estera