Batatų lazdeles su padažu galime rinktis sveikam užkandžiui, o pridėję dar ir salotų gausime lengvą patiekalą, tinkantį pietums.
Orkaitėje keptos batatų lazdelės, pagardintos prieskoniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 299 kcal

Ingredientai
  

Batatų lazdelėms:

  • 1 batato nedidelio
  • 0,5 a.š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čiobrelių pagal skonį
  • kmynų pagal skonį

Špinatų padažui:

  • 2 v.š. jogurto, tiršto, tinka graikiškas, sojų
  • 1 saujos špinatų
  • 2 skiltelių česnako

Salotoms:

  • 50 g kopūsto
  • 40 g morkų
  • 30 g ridikėlių
  • 30 g agurko
  • 0,5 a.š. garstyčių
  • šlakelio kanapių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

Batatų lazdelės

  • Batatus supjaustome lazdelėmis.
  • Apibarstome prieskoniais.
  • Patepame lydytu sviestu
  • Kepame 170°C, kol suminkštėja, bet išlieka šiek tiek traškios. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.

Špinatų padažas

  • Pakepame česnaką.
  • Įdedame špinatus ir kartu patroškiname, kol suminkštėja.
  • Pravėsus dedame į smulkintuvą ir šiek tiek patriname.
  • Sudedame jogurtą ir gerai viską išmaišome.

Salotos

  • Kopūstą susmulkiname.
  • Šiaudeliais supjaustome morką ir ridikėlius.
  • Kubeliais supjaustome agurką.
  • Gardiname garstyčiomis, aliejumi, prieskoniais ir viską sumaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 59gBaltymai: 10gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 334mgKalis: 1356mg (68%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 41806µg (5226%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 45mg (56%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 196µg (261%)Kalcis: 207mg (26%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 127µg (64%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 221mg (32%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Užkandžiai
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!