Batatų lazdeles su padažu galime rinktis sveikam užkandžiui, o pridėję dar ir salotų gausime lengvą patiekalą, tinkantį pietums.
Orkaitėje keptos batatų lazdelės, pagardintos prieskoniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
Batatų lazdelėms:
- 1 batato nedidelio
- 0,5 a.š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čiobrelių pagal skonį
- kmynų pagal skonį
Špinatų padažui:
- 2 v.š. jogurto, tiršto, tinka graikiškas, sojų
- 1 saujos špinatų
- 2 skiltelių česnako
Salotoms:
- 50 g kopūsto
- 40 g morkų
- 30 g ridikėlių
- 30 g agurko
- 0,5 a.š. garstyčių
- šlakelio kanapių aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
Batatų lazdelės
- Batatus supjaustome lazdelėmis.
- Apibarstome prieskoniais.
- Patepame lydytu sviestu
- Kepame 170°C, kol suminkštėja, bet išlieka šiek tiek traškios. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
Špinatų padažas
- Pakepame česnaką.
- Įdedame špinatus ir kartu patroškiname, kol suminkštėja.
- Pravėsus dedame į smulkintuvą ir šiek tiek patriname.
- Sudedame jogurtą ir gerai viską išmaišome.
Salotos
- Kopūstą susmulkiname.
- Šiaudeliais supjaustome morką ir ridikėlius.
- Kubeliais supjaustome agurką.
- Gardiname garstyčiomis, aliejumi, prieskoniais ir viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 59gBaltymai: 10gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 334mgKalis: 1356mg (68%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 41806µg (5226%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 45mg (56%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 196µg (261%)Kalcis: 207mg (26%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 127µg (64%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 221mg (32%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite