Čija sėklos. Nuotr. biostareq.com
Šis padažas puikiai tinka su smulkiai kapotomis lapinėmis daržovėmis, paprikomis, svogūnais, tačiau nedera su pomidorais ir agurkais.
Kcal 259
Padažo su čija sėklomis  lapinėms salotoms sudėtinės dalys:
1 a.š. ispaninio šalavijo sėklų, vadinamomis čija (Chia) sėklomis
1 v.š. garstyčių
2 v.š. balzamiko acto
1 – 2 v.š. linų sėmenų ar kito šalto spaudimo aliejaus
1 skiltelė česnako
5g Petražolės (pagal skonį)
5g Druska
2g Pipirai
Padažo su čija sėklomis  lapinėms salotoms gaminimo žingsniai:
1. Čija (Chia) sėklas užpilame 4 – 6 a.š. vandens ir palaikome apie 30 min. (kol konsistencija bus garstyčių skystumo).
2. Supjaustome česnakus, supilame garstyčias, actą, aliejų ir prieskonius.
3. Viską išmaišome iki vientisos masės.
4. Į gautą masę įdedame mirkytas čija sėklas (ir petražoles, jei mėgstame) ir viską išmaišome.
Skanaus linki recepto autorė – programos dalyvė D. Lankelytė