Perlinės kruopos yra lyderės pagal maistinių skaidulų kiekį, jose gausu vitaminų ir mineralų. Šiuose grūduose yra B grupės vitaminų, kurie teigiamai veikia nervų sistemą. Jose yra vitamino D, būtino, kad organizmas galėtų geriau įsisavinti kalcį ir fosforą,
Perlinės kruopos su kepintais svogūnais, cukinija ir paprika
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g cukinijos
- 50 g perlinių kruopų
- 20 g paprikos
- saujos svogūnų laiškų
- 1 a.š. pomidorų pastos
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Smulkintus svogūnų laiškus pakepiname.
- Įdedame pomidorų pastos.
- Viską sumaišome su paruoštomis kruopomis.
- Tiekiame su šviežiomis paprikomis ir cukinijomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 201kcal (10%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 6gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 59mgKalis: 455mg (23%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 899µg (112%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 41mg (51%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 41µg (21%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 59mg (16%)Fosforas: 151mg (22%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta