Pievagrybiai, baklažanai ir kitos daržovės, keptos ant griliaus

Skanaus linki recepto autorė -programos dalyvė Renata. Nuotrauką atsiuntė Sabina Šatė. Ačiū.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 100 g cukinijos
  • 100 g pievagrybių
  • 100 g baklažano
  • 70 g paprikos
  • 10 g lydytos sviesto
  • džiovintų bazilikų
  • džiovinto raudonėlio
  • druskos
  • pipirų

Paruošimas
 

  • Galima naudoti įvairias daržoves. Naudosime: jaunas cukinijas, kurias supjaustome 1 cm storumo griežinėliais, pievagrybius, baklažaną, kurį taip pat pjaustome griežinėliais, paprikas (įvairių spalvų, nupjauname šonus taip, kad gautųsi tokie platūs, plokšti griežinėliai, 4-5 iš vienos paprikos).
  • Visas nuvalytas ir supjaustytas daržoves sumetame į vieną didelį indą, pabarstome druska, pipirais, džiovintu baziliku, džiovintu raudonėliu, įpilame ištirpinto sviesto, šiek tiek vandens, rankomis permaišome, kad viskas pasidengtų prieskoniais.
  • Palaikome valandėlę, kepame ant grotelių orkaitėje arba medinių iešmelių 5-6 minutes. Jei kepsite lauke ant griliaus – aliejumi šlakstyti netinka, nes per aukšta temperatūra susidaro.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetic
Gaminimo būdas: Grilis
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!