Dėl UV saulės spindulių poveikio pievagrybiai, yra natūralus augalinis vitamino D2 šaltinis, galintis padidinti šio vitamino kiekį kraujyje.
Pievagrybiai įdaryti daržovėmis ir kiaušiniu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 188 kcal

Ingredientai
  

  • 125 g pievagrybių
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 50 g paprikos
  • 40 g svogūno
  • 30 g kietojo sūrio
  • 2 sklt. česnako
  • 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ant ypač tyro alyvuogių aliejaus pakepiname svogūną, česnaką, papriką ir pievagrybių kotelius, įdedame druskos ir prieskonių,
  • Kepintas daržoves sumaišome su keliais kiaušiniais ir truputėliu kietojo sūrio.
  • Šį mišinį sudedame į pievagrybių kepurėles ir kepame apie 10 min 150 C temperatūroje karšto oro gruzdintuvėje.
  • Valgome kartu su pomidorų ar kitomis salotomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 188kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 31mgNatris: 240mgKalis: 596mg (30%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 1781µg (223%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 70mg (88%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 173mg (22%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 245mg (35%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Keptuvėje
Recepto/nuotraukos autorė: Eglė Kaminickienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!