Dėl UV saulės spindulių poveikio pievagrybiai, yra natūralus augalinis vitamino D2 šaltinis, galintis padidinti šio vitamino kiekį kraujyje.
Pievagrybiai įdaryti daržovėmis ir kiaušiniu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 125 g pievagrybių
- 2 vnt. kiaušinių
- 50 g paprikos
- 40 g svogūno
- 30 g kietojo sūrio
- 2 sklt. česnako
- 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos
- juodųjų pipirų
Paruošimas
- Keptuvėje ant ypač tyro alyvuogių aliejaus pakepiname svogūną, česnaką, papriką ir pievagrybių kotelius, įdedame druskos ir prieskonių,
- Kepintas daržoves sumaišome su keliais kiaušiniais ir truputėliu kietojo sūrio.
- Šį mišinį sudedame į pievagrybių kepurėles ir kepame apie 10 min 150 C temperatūroje karšto oro gruzdintuvėje.
- Valgome kartu su pomidorų ar kitomis salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 188kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 31mgNatris: 240mgKalis: 596mg (30%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 1781µg (223%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 70mg (88%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 173mg (22%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 245mg (35%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto/nuotraukos autorė: Eglė Kaminickienė