Puiki idėja pietums – pilno grūdo makaronai daržovių draugijoje. Suvalgius vertingesnius makaronus apie maistą imsime galvoti po 3 valandų ar net vėliau, ypač, jeigu skanaujame su šviežiomis daržovėmis, o po įprastinių kvietinių makaronų norėsime užkąsti ar išgerti saldžios kavos vos prabėgus 1,5–2 valandoms. Todėl rekomenduojame rinktis pilno grūdo makaronus.
Pilno grūdo makaronai su brokoliais, kukurūzais ir paprika
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g makaronų pilno grūdo
- 100 g brokolių
- 40 g kukurūzų konservuotų
- 0,5 vnt. paprikos
- 2 a.š. krapų pesto
- 1 a.š. morkų pesto
- 1 žiupsn. laiškinio česnako
- 1 žiupsn. prieskoninių žolelių
- 1 šlakelio alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Išverdame makaronus al dente – verdame 3-4 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės.
- Paprikas supjaustome juostelėmis.
- Brokolių žiedynus išskirstome, šiek tiek susmulkinkite.
- Paprikas ir brokolius, lengvai apkepiname.
- Suberiame virtus makaronus.
- Sudedame konservuotus kukurūzus.
- Pagardiname morkų ir krapų pesto.
- Viską gerai išmaišome, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu.
- Uždenkite dangčiu ir paliekame 2 min. susidraugauti skoniams.
- Viską permaišome ir patiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 12gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 1mgNatris: 92mgKalis: 395mg (20%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 567µg (71%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 101mg (126%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 54µg (72%)Kalcis: 66mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 105mg (28%)Fosforas: 211mg (30%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė