Ar žinojote, kad suvalgę įprastinių makaronų ir makaronų, kurie pagaminti iš pilno grūdo miltų, sotumą jausite skirtingą laiką? Trumpai tariant, pastaruoju atveju skrandis pilnas jausis net 2 kartus ilgiau, t. y. pilno grūdo makaronų pakaks 3-4 valandoms, ypač, jei juos skanaujame su šviežiomis daržovėmis, o įprastinių kvietinių – vos 1,5–2 valandoms. Atsiminkite tai besirinkdami makaronus ir kitam kartui išsisaugokite labai gardaus patiekalo receptą.
Pilno grūdo makaronai su smidrais ir paprikomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 337 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g paprikos
  • 60 g pilno grūdo makaronų
  • 60 g baklažano
  • 50 g smidrų
  • 2 a.š. morkų pesto
  • 1 a.š. pomidorų pesto
  • 1 a.š. lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išverdame makaronus  – virkime 3-4 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės esančioje instrukcijoje, nes dar pora minučių makaronai su daržovėmis gaminsis keptuvėje.
  • Kol verda makaronai, pasiruoškime daržoves: paprikas supjaustome juostelėmis, baklažaną – pusiniais griežinėliais, smidrus – žirniukais.
  • Prieš baigiant virti makaronams, keptuvėje išlydome sviestą, įdedame smulkintas paprikas, baklažanus ir lengvai apkepame (2-3 min.).
  • Suberiame į keptuvę su apkeptomis daržovėmis smulkintus smidrus. Viską gerai išmaišome.
  • Suberiame virtus makaronus, pagardiname pomidorų ir morkų pesto. Viską gerai išmaišome, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame 2 min., kad susidraugautų skoniai. Pagardiname prieskoniais ir viską išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 337kcal (17%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 11gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 14mgNatris: 186mgKalis: 542mg (27%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 2994µg (374%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 107mg (134%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 27µg (36%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 87µg (44%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 175mg (25%)Selenas: 39µg (71%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!