Ar žinojote, kad suvalgę įprastinių makaronų ir makaronų, kurie pagaminti iš pilno grūdo miltų, sotumą jausite skirtingą laiką? Trumpai tariant, pastaruoju atveju skrandis pilnas jausis net 2 kartus ilgiau, t. y. pilno grūdo makaronų pakaks 3-4 valandoms, ypač, jei juos skanaujame su šviežiomis daržovėmis, o įprastinių kvietinių – vos 1,5–2 valandoms. Atsiminkite tai besirinkdami makaronus ir kitam kartui išsisaugokite labai gardaus patiekalo receptą.
Pilno grūdo makaronai su smidrais ir paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 80 g paprikos
- 60 g pilno grūdo makaronų
- 60 g baklažano
- 50 g smidrų
- 2 a.š. morkų pesto
- 1 a.š. pomidorų pesto
- 1 a.š. lydyto sviesto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame makaronus – virkime 3-4 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės esančioje instrukcijoje, nes dar pora minučių makaronai su daržovėmis gaminsis keptuvėje.
- Kol verda makaronai, pasiruoškime daržoves: paprikas supjaustome juostelėmis, baklažaną – pusiniais griežinėliais, smidrus – žirniukais.
- Prieš baigiant virti makaronams, keptuvėje išlydome sviestą, įdedame smulkintas paprikas, baklažanus ir lengvai apkepame (2-3 min.).
- Suberiame į keptuvę su apkeptomis daržovėmis smulkintus smidrus. Viską gerai išmaišome.
- Suberiame virtus makaronus, pagardiname pomidorų ir morkų pesto. Viską gerai išmaišome, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame 2 min., kad susidraugautų skoniai. Pagardiname prieskoniais ir viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 337kcal (17%)Angliavandeniai: 57gBaltymai: 11gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 14mgNatris: 186mgKalis: 542mg (27%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 2994µg (374%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 107mg (134%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 27µg (36%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 87µg (44%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 175mg (25%)Selenas: 39µg (71%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė