Trūksta idėjų pietums? Išbandykite keptą plekšnę su daržovėmis.
Plekšnė su cukinija ir vynuoginiais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 186 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g plekšnės filė
  • 80 g cukinijos
  • 80 g vynuoginių pomidorų
  • 6 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • krapų pagal skonį
  • petražolių pagal skonį
  • bazilikų pagal skonį

„Skaniam vandeniui“:

  • pipirų juodųjų, žirniukais, pagal skonį
  • česnako pagal skonį
  • saliero pagal skonį
  • morkos pagal skonį
  • svogūno pagal skonį
  • petražolių pagal skonį
  • krapų kotų, pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • lauro lapo pagal skonį

Paruošimas
 

  • Plekšnės filė galima gaminti įvairiais būdais:
    a) kepti keptuvėje po 30-60 sekundžių iš abiejų pusių ant lydyto sviesto;
    b) kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 3-4 min.;
    c) garinti garuose apie 3 min.;
    d) virti apie 2 min. “skaniame” vandenyje, t.y. su išvardintais prieskoniais.
  • Labai trumpai ant ypač tyro geros kokybės alyvuogių aliejaus (pavyzdžiui, itališkas iš mažo ūkio) pakepiname smulkintą cukiniją ir vynuoginius pomidorus, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis: krapais, petražolėmis ir bazilikais.
  • Žuvies gamindami nesūdome. Užberiame tik lėkštėje, jei reikia.
  • Su žuvimi pateikiame daržoves.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 186kcal (9%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 20gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 68mgNatris: 455mgKalis: 638mg (32%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 826µg (103%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 428mg (61%)Selenas: 40µg (73%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje, ​Virta
Recepto autorius: žuvies parduotuvių tinklas ,,Šiaurės jūra”. Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!