Plekšnė su cukinija ir vynuoginiais pomidorais – sudėtinės dalys:
150 g plekšnės filė
1 a.š. (6 g) lydytas sviestas
1 a.š. (6 g) ypač tyras alyvuogių aliejus
80 g cukinija
80 g vyšniniai pomidorai
Krapai, petražolės, bazilikai pagal skonį
„Skaniam vandeniui“:
Lauro lapas, juodi pipirai žirniukais, česnakas, salieras, morka, svogūnas, petražolių ir krapų kotai, druska pagal skonį

Plekšnė su cukinija ir vynuoginiais pomidorais – gaminimo žingsniai:
1. Pleksnės filę galima gaminti įvairiais būdais:
a) kepti keptuvėje po 30-60 sekundžių iš abiejų pusių ant lydyto sviesto,
b) kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 3-4 min.,
c) garinti garuose apie 3 min.
d) virti apie 2 min. “skaniame” vandenyje, t.y. su išvardintais prieskoniais.
2. Labai trumpai ant ypač tyro geros kokybės alyvuogių aliejaus, pavyzdžiui, itališkas iš mažo ūkio, pakepiname smulkintą cukiniją ir vyšninius pomidorus, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis: krapais, petražolėmis ir bazilikais.
Žuvies gamindami nesūdome. Užberiame tik lėkštėje, jei reikia. Su žuvimi pateikiame daržoves.

Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai