Plekšnė su cukinija ir vynuoginiais pomidorais

Nuotrauką receptui atsiuntė Sonata Jadeškienė. Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Išeiga 1 porcija

Ingredientai
  

  • 150 g plekšnės filė
  • 6 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 80 g cukinijos
  • 80 g vyšninių pomidorų
  • krapų pagal skonį
  • petražolių pagal skonį
  • bazilikų pagal skonį

„Skaniam vandeniui“:

  • lauro lapo
  • juodų pipirų žirniukais
  • česnako
  • saliero
  • morkos
  • svogūno
  • petražolių
  • krapų kotai
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Plekšnės filę galima gaminti įvairiais būdais: a) kepti keptuvėje po 30-60 sekundžių iš abiejų pusių ant lydyto sviesto, b) kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 3-4 min., c) garinti garuose apie 3 min. d) virti apie 2 min. “skaniame” vandenyje, t.y. su išvardintais prieskoniais.
  • Labai trumpai ant ypač tyro geros kokybės alyvuogių aliejaus, pavyzdžiui, itališkas iš mažo ūkio, pakepiname smulkintą cukiniją ir vyšninius pomidorus, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis: krapais, petražolėmis ir bazilikais. Žuvies gamindami nesūdome. Užberiame tik lėkštėje, jei reikia. Su žuvimi pateikiame daržoves.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetic
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!