
Trūksta idėjų pietums? Išbandykite keptą plekšnę su daržovėmis.
Plekšnė su cukinija ir vynuoginiais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g plekšnės filė
- 80 g cukinijos
- 80 g vynuoginių pomidorų
- 6 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- krapų pagal skonį
- petražolių pagal skonį
- bazilikų pagal skonį
„Skaniam vandeniui“:
- pipirų juodųjų, žirniukais, pagal skonį
- česnako pagal skonį
- saliero pagal skonį
- morkos pagal skonį
- svogūno pagal skonį
- petražolių pagal skonį
- krapų kotų, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- lauro lapo pagal skonį
Paruošimas
- Plekšnės filė galima gaminti įvairiais būdais: a) kepti keptuvėje po 30-60 sekundžių iš abiejų pusių ant lydyto sviesto;b) kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 3-4 min.;c) garinti garuose apie 3 min.;d) virti apie 2 min. “skaniame” vandenyje, t.y. su išvardintais prieskoniais.
- Labai trumpai ant ypač tyro geros kokybės alyvuogių aliejaus (pavyzdžiui, itališkas iš mažo ūkio) pakepiname smulkintą cukiniją ir vynuoginius pomidorus, pagardiname prieskoninėmis žolelėmis: krapais, petražolėmis ir bazilikais.
- Žuvies gamindami nesūdome. Užberiame tik lėkštėje, jei reikia.
- Su žuvimi pateikiame daržoves.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 186kcal (9%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 20gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 68mgNatris: 455mgKalis: 638mg (32%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 826µg (103%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 25mg (31%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 428mg (61%)Selenas: 40µg (73%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: žuvies parduotuvių tinklas ,,Šiaurės jūra”. Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė