Pomidoruose gausu medžiagos, vadinamos likopenu, tai suteikia jiems ryškią raudoną spalvą. Nė nereikia sakyti, kad pomidoruose gausu kalio, B ir E grupės vitaminų.
Pomidorų ir avokado salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 2 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 7 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 195 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g pomidorų
  • 0,5 avokado
  • 30 g svogūno nebūtina
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kubeliais supjaustome avokadą, supjaustome pomidorus ir svogūną, jei naudosite.
  • Viską sudedame į dubenį, pagardiname prieskoniais ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 195kcal (10%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 3gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 60mgKalis: 794mg (40%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 735µg (92%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 95mg (14%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene
4.9 7 votes
Patiko? Įvertinkite!