Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei.

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius
Maža porcija Vidutinė porcija Didelė porcija Didelė plius porcija
Produktai-sudėtinės dalys Svoris, g Svoris, g Svoris, g Svoris, g
Pupelės 40 55 65 75
Morka 100 100 100 100
Svogūnas 40 40 40 40
Druska 0,5 0,5 0,5 0,5
Pipirai 0,2 0,2 0,2 0,2
Ciberžolė 0,2 0,2 0,2 0,2
Kmynai 0,2 0,2 0,2 0,2
Riebalai kepimui (lydytas sviestas) 8 (1 a.š.) 8 (1 a.š.) 10 (1,5 a.š.) 12 (2 a.š.)
Kcal 276 320 370 421

Gaminimo žingsniai:
1. Iš vakaro užmerkiame pupeles, atėjus valgio metui jas užverdame ir paliekame puode, kad išbrinktų.
2. Kol pupelės brinksta, lydytame svieste trumpai pakepiname smulkintas daržoves.
3. Pakeptas daržoves sumaišome su prieskoniais (pagal skonį) ir virtomis pupelėmis.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.