Greitai paruošiamas patiekalas. Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei. Atminkite – net ir sveikų patiekalų negalima persivalgyti, kad ir kaip norisi.
Pupelės su morka, ciberžole ir kmynais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g morkų
- 55 g pupelių
- 40 g svogūno
- 8 g lydyto sviesto arba kitų tinkamų kepimui augalinių riebalų
- 0,5 g druskos
- 0,2 g pipirų
- 0,2 g ciberžolės
- 0,2 g kmynų
Paruošimas
- Iš vakaro užmerkiame pupeles, atėjus valgio metui jas užverdame ir paliekame puode, kad išbrinktų.
- Kol pupelės brinksta, lydytame svieste trumpai pakepiname smulkintas daržoves.
- Pakeptas daržoves sumaišome su prieskoniais (pagal skonį) ir virtomis pupelėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 186kcal (9%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 6gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 17mgNatris: 323mgKalis: 600mg (30%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 16906µg (2113%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 98µg (49%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 37mg (10%)Fosforas: 125mg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
Išbandžiau šį receptą. Greitai paruošiama, skani vakarienė. Ačiū už idėjas.