Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Vidutinė | Didelė porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Pilno grūdo tortilijos | 40 g | 40 g | 40 g |
Rudųjų pupelių | 50 | 100 | 200 |
Natūralių rudųjų ryžių (arba juodųjų, raudonųjų ir rudųjų mišinio) | 25 | 50 | 100 |
Saulėje džiovintų pomidorų | 12 | 25 | 50 |
Ypač tyro alyvuogių aliejaus | 1 a.š. (6 g) | 1 v.š. (12 g) | 2 v.š. (24 g) |
Kalendros lapelių | Saujelė | Saujelė | Saujelė |
Druskos, pipirų, čili pipiro, česnako | Pagal skonį | Pagal skonį | Pagal skonį |
Kcal | 291 | 463 | 813 |
Gaminimo žingsniai:
1. Iš vakaro užmerkiame ryžius ir pupeles.
2. Išverdame ryžius ir pupeles (neperverdame, dar turi likti kietoki)
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
4. Visus ingridientus sutriname smulkintuvu ir suformuojame kotletukus. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame orkaitėje, kol iškeps.
O kiek laiko kepti?
O ką daryt su tortilija?