Tirpios pupelių skaidulos naudingos mažinant cholesterolį, vartojant pupeles kasdien. Puodelyje virtų pupelių yra 15 g – beveik pusė paros rekomenduojamo skaidulų kiekio.
Pupelių mišrainė su avinžirniais ir šviežiais burokėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 12 val. 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 211 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g pupelių
  • 100 g avinžirnių konservuotų ar virtų
  • 1 burokėlio šviežio
  • 2 v.š. natūralaus jogurto
  • saujos petražolių
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pupeles mirkome 8-12 valandų.
  • Išmirkytas pupeles verdame 20 min. Nukošiame. Atvėsiname.
  • Pupeles sumaišome su konservuotais avinžirniais bei sutarkuotu burokėliu.
  • Dedame jogurtą, prieskoniu, petražole ir viską išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 211kcal (11%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 12gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 82mgKalis: 711mg (36%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 232µg (29%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 88mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 261µg (131%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 224mg (32%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Egle Savickiene
3 5 votes
Patiko? Įvertinkite!