Tamsios pupelės turi daug antioksidantų, pagal jų kiekį beveik prilygsta mėlynėms. Antioksidantai padeda apsisaugoti nuo lėtinių ligų: vėžio, širdies ligų, neutralizuoja žmogaus organizme susidarančias bei iš aplinkos patenkančias toksines medžiagas.
Pupelių salotos su pomidorais, pagardintos petražolėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g pupelių raudonųjų
- 120 g pomidorų
- 20 g mėlynojo svogūno
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. petražolių
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Paruošimas
- Pupeles nusunkiame, nuplauname.
- Svogūną, petražoles, pomidorus supjaustome.
- Pagardiname prieskoniais, užpilame aliejaus ir viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 27mgKalis: 583mg (29%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 837µg (105%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 87µg (116%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 147µg (74%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 162mg (23%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Tatjana Juškelienė
Labai skanios salotos! Ačiū už idėją 🙂