Labai skanus patiekalas, tikrai verta išbandyti. Pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Keptuvėje kepta menkė, marinuota garstyčiomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 220 g menkės
- 1 v. š. garstyčių
- 1 a. š. lydyto sviesto arba kitų mėgstamų riebalų kepimui
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Žuvį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Nuplautą žuvį švelniai užtepame garstyčiomis. Paliekame pasimarinuoti maždaug 2 val.
- Įsimarinavusią žuvį dedame į įkaitintą keptuvę su riebalais skirtais kepimui. Kepame, tačiau žuvis turi likti sultinga.
- Valgome su mėgstamomis salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 226kcal (11%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 40gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 105mgNatris: 364mgKalis: 909mg (45%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 213µg (27%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 463mg (66%)Selenas: 78µg (142%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė