Pagal originalų receptą, kurį radau interneto platybėse, tai turėjo būti rabarbarų pyragas su baltais miltais, bet jį pakoregavau pagal save:

Keksų forma man patogesnė už pyrago. Galima pasiimti kaip užkandį, aiškus porcijos dydis, o ir vaikams labiau patinka.

Baltus miltus pakeičiau avižiniais.

IŠŠŪKIS. Sumaišius tešlą pagal originalų receptą, ji tapo kieta, kaip akmuo, pamiršau, kad avižiniai miltai drėgmę sugeria, ir reikia keisti kita proporcija. Antakius pakilnojau, pagalvojau, šio to pridėjau ir… gavosi fantastiškai skanu. Padėjo, kad ir tinkamą kepimą orkaitėje keksiukams atradau. Gyrė ir vaikai, ir vyras. Man, negaminančiai desertų – pavyko puikiai! Tikiuosi ir jus tai įkvėps.   

Beje, o ką darote, kai gaminate ir matote, kad nesąmonė gausis? Metat ar bandot gaminti toliau?

Pagal mano filosofiją, turi būti ir sveika, ir skanu. Taigi, pristatau – tirpstantiems burnoje rabarbarų keksiukų receptą.
Iš nurodyto kiekio gausis ~ 12 keksiukų.
Rabarbarų keksiukai – be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 12 porcijos
Porcijoje 225 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g rabarbarų stiebų
  • 350 g graikiško jogurto
  • 250 g avižinių miltų
  • 4 kiaušinių
  • 120 g sviesto, (atvėsinto), tinka ir kokosų aliejus
  • 4 v.š. agavų sirupo ar kitosaldiklio. Iškepus pagalvojau, kad tobulai vietoje cukraus tiktų sunokębananai. Aš bėriau nerafinuoto cukraus. Jei bersite daugiau – bus desertas, jeimažiau – puikus užkandis.
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsn. vanilės
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Tirpiname sviestą, svarbu jo neperkaitinti.
  • Rabarbarus supjaustome~ 1 cm dydžio gabalėliais. Pjausčiau su pjaustykle, tai vos kelias minutes užtrukau.
  • Į dubenį dedame jogurtą, tirpintą ir atvėsintą sviestą, saldiname, įmušame kiaušinius, įberiame vanilinio cukraus, druskos ir sumaišome iki vienalytės masės.
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
  • Miltus persijojame tiesiai į jogurtinę masę.
  • Šluotele viską gerai išsukame, kol visos sudėtinės dalys susijungs. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, jei per kieta – praskieskite vandeniu ar augaliniu pienu.
  • Sukrečiame gautą masę į kepimo formeles.
  • Ant viso tešlos paviršiaus sudedame rabarbarus ir švelniai juos paspaudžiame. Dėjome su sūnumi stačius, kad daugiau tilptų.
  • Savo orkaitėje pasirinkau funkciją „Drėgnas maisto gaminimas“, tada – „Mažai drėgmės“, apie ~25 proc. Kitose garinėse orkaitėse tam gali būti prilyginama funkcija „Gaminimas garuose“ >> „Mažai garo“ (LOW steam). 
    Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 78mgNatris: 175mgKalis: 261mg (13%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 373µg (47%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 130mg (16%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 186mg (27%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Garai, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!