Šis troškinys puikus tuo, kad lęšių, skirtingai nuo kitų ankštinių, nereikia mirkyti. Lęšius ir skaldytus, ir neskaldytus mano spintelėje rastumėte visada, nes tai sveikas greitas maistas.
Porcijų kiekis: 1, Kcal – 213,5
Gaminimo trukmė 30 min.
Sudėtinės dalys:
40 g raudonųjų lęšių (virti apie 10-15 min. jie labai greit suverda)
60 g saldžios raudonosios paprikos
30 g poro
1 a.š. (5 g) lydyto sviesto
10 g svogūno laiškų
2 g krapų
1 g druskos
Troškinys su lęšiais ir raudonąją paprika – gaminimo žingsniai:

1.  Smulkiomis riekelėmis supjaustome porą ir smulkiai sukapojame papriką.
2. Užkaičiame raudonuosius lęšius ir verdame 10-15 min.
3. Kol verda lęšiai, lydytame svieste trumpai pakepame porą ir smulkiai supjaustytą papriką, kad vos vos suminkštėtų.
4. Į keptuvę sudedame virtus raudonuosius lęšius, susmulkintus krapus, svogūno laiškus, druską (pagal skonį).
5. Viską gerai išmaišius leidžiame masei apie 10 minučių pastovėti, kad susimaišytų skoniai (kepti nebereikia).

Skanaus linki recepto autorė, sveikos programos dalyvė – Rasa