Lęšiuose gausu folato, vitamino B1 ir mineralų. Lęšiai taip pat yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl jie itin svarbūs vegetarams. Be to, lęšiai daugiausia iš ankštinių augalų turi folio rūgšties. Be to, jie laikomi ekologišku produktu, nes nekaupia nitratų, radionuklidų ir kitų toksinių medžiagų.
Raudonųjų lęšių sriuba su šparaginėmis pupelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g raudonųjų lęšių
- 50 g brokolio
- 50 g šparaginių pupelių
- 1 morkos
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. pomidorų tyrės
- 2 lauro lapelių
- druskos pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
Paruošimas
- Į puodą sudedame smulkintas morkas, brokolius, šparaginės pupeles.
- Kartu dedame pomidorų tyrės, druskos, saldžiosios paprikos miltelių ir lauro lapelius.
- Pilame vandens, kad būtų šiek tiek daugiau nei daržovių.
- Po kelių minučių beriame raudonuosius lęšius ir smulkintą česnako skiltelę.
- Paverdame, kol lęšiai šiek tiek suminkštėja.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 211kcal (11%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 15gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 54mgKalis: 712mg (36%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 5369µg (671%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 65mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 278µg (139%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 77mg (21%)Fosforas: 271mg (39%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė