
Sriuba labai skani, o ir jos pagaminimas nereikalauja daug pastangų. Išbandykite.
Raugintų kopūstų sriuba
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 145 ml vandens
- 93 g kopūstų raugintų, nuspaustų turėtų būti apie 65 g
- 25 g morkų
- 12 g svogūnų ropinių
- 5 g pomidorų tyrės
- 4 g petražolių šaknų
Paruošimas
- Nuspaudžiame raugintus kopūstus (labai rūgščius perplauname šaltu vandeniu), stambius susmulkiname, sudedame į puodą ir įpilame vandens (20 – 25% kopūstų masės), pomidorų tyrės ir troškiname apie 20 – 30 min.
- Nuplauname ir nuvalome morkas, petražolių šaknis, svogūnus.
- Morkas ir petražolių šaknis supjaustome norimo dydžio gabaliukais, o svogūnus supjaustome ir nublanširuojame.
- Baigiant virti kopūstams, į puodą sudedame paruoštas daržoves.
- Puodą su kopūstais ir daržovėmis užverdame, paverdame kokias 5 min. Išjungiame kaitrą ir paliekame pastovėti kokias 20 – 30 min.
- Baigiant virti, sriuba pasūdoma. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 42kcal (2%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 45mgKalis: 238mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 4605µg (576%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 42mg (53%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 140µg (187%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 24mg (3%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė