Sriuba labai skani, o ir jos pagaminimas nereikalauja daug pastangų. Išbandykite.
Raugintų kopūstų sriuba recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 val.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 42 kcal

Ingredientai
  

  • 145 ml vandens
  • 93 g kopūstų raugintų, nuspaustų turėtų būti apie 65 g
  • 25 g morkų
  • 12 g svogūnų ropinių
  • 5 g pomidorų tyrės
  • 4 g petražolių šaknų

Paruošimas
 

  • Nuspaudžiame raugintus kopūstus (labai rūgščius perplauname šaltu vandeniu), stambius susmulkiname, sudedame į puodą ir įpilame vandens (20 – 25% kopūstų masės), pomidorų tyrės ir troškiname apie 20 – 30 min.
  • Nuplauname ir nuvalome morkas, petražolių šaknis, svogūnus.
  • Morkas ir petražolių šaknis supjaustome norimo dydžio gabaliukais, o svogūnus supjaustome ir nublanširuojame.
  • Baigiant virti kopūstams, į puodą sudedame paruoštas daržoves.
  • Puodą su kopūstais ir daržovėmis užverdame, paverdame kokias 5 min. Išjungiame kaitrą ir paliekame pastovėti kokias 20 – 30 min.
  • Baigiant virti, sriuba pasūdoma. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 42kcal (2%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 45mgKalis: 238mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 4605µg (576%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 42mg (53%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 140µg (187%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 24mg (3%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Diabetic, Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!