Kruopos — vertinga kasdieninio raciono dalis. Geriausia kruopas valgyti ryte, nes jose esantys lėtai įsisavinami angliavandeniai ilgai palaiko reikiamą gliukozės kiekį kraujyje, todėl jaučiamės sotūs, darbingi, energingi, sumažėja užkandžiavimų saldumynais bei persivalgymų tikimybė dienos metu ir ypatingai vakare.
Rietmenės košė su cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 70 g cukinijos
- 60 g rietmenių kruopų
- 50 g vyšninių pomidorų
- 5 g sviesto
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame2-3 minutes, tada sudedame tarkuotą cukiniją ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę sumaišome su sviestu ir tiekiame su šviežiais pomidorais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 11mgNatris: 46mgKalis: 410mg (21%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 509µg (64%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 24mg (30%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 213mg (30%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė