Porcijų kiekis: apie 4Skaniausia būtent su šitos rūšies moliūgu, bet galima ir su kitokiu.Šaltinis: Sulieknek sveikai programos dalyvės Kristinos receptas adaptuotas pagal “Beatos virtuvė”.
Risoto su kvapniuoju (muskusiniu) moliūgu recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Kategorija Pietums

Ingredientai
  

  • Kvapnusis (muskusinis) moliūgas
  • Tyro alyvuogių aliejus
  • Šalavijas
  • Lauro lapai
  • Druska
  • Pipirai
  • Česnakas (keletą skiltelių)

Risotto sudėtinės dalys:

  • Svogūnas
  • Česnakas
  • 700 ml Vištienos arba daržovių sultinys
  • 300 g rudųjų ryžių
  • Tarkuotas “Džiugo” sūris
  • Stiklinė sultinio
  • Alyvuogių aliejus
  • Sviestas (nebūtinai)

Paruošimas
 

  • Moliūgą nulupame ir supjaustome kvadratėliais maždaug 2 cm skersmens;
  • Apšlakstome aliejumi, įdedame česnako skiltelių, šalavijo lapelių, lauro lapų, druskos, pipirų;
  • Viską sudedame į skardą ir kepame įkaitusioje orkaitėje apie 45 min. 180 C, kol suminkštės.

Per tą laiką, kol kepa moliūgas, darome risoto:

  • Į keptuvę įpilame porą šaukštų aliejaus ir pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną.
  • Kai jis taps permatomu, sudedame trintą ar smulkiai supjaustytą česnaką, vos vos apkepame, kad pakviptų. Tada suberiame ryžius ir trumpai kartu apkepiname. Ryžiai turi tapti lengvai peršviečiami.
  • Dalimis pilame karštą sultinį ir maišome, vis palaukiant, kol sultinys susigers į ryžius. Tai trunka 15-20 min. Ryžiai turėtų pasidaryti stangrūs, ne per kieti, bet ir nepervirti.
  • Įdedame šaukštą sviesto ir saujelę tarkuoto sūrio (pagal skonį).
  • Uždengiame risoto su dangčiu ir paliekame trumpam ant išjungtos viryklės. Ištraukiame iš orkaitės moliūgą, išmetame lauk česnako skilteles bei lauro lapus ir įmaišome jį į risoto.
  • Dedame į lėkštes, pasibarstome dar sūrio, jei norisi, ir maltų baltų pipirų ant viršaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!