Porcijų kiekis: 1
Sudėtinės dalys:
100 g morkų
30 g svogūnų raudonųjų
100 g menkės filė (kartais imu karpį, upėtakį, jūrinę lydeką ir pan.)
50 g geros sūdytos silkės. Galime maišyti kelias rūšis ir kaskart išgauti kitokį skonį, keičiant žuvies rūšį
20 g citrinos sulčių
15 g šviežių krapų
1 g maltų juodųjų pipirų
5 g lydyto sviesto kepimui
Žuvies paštetas – gaminimo žingsniai:
1. Morką su svogūnu susmulkiname ir pakepiname ant lydyto sviesto
2. Žuvį garuose 15-20min. paverdame.
3. Paskaniname baltaisiais pipirais, krapais, citrinos sultimis.
4, Viską sumalame iki vientisos masės trintuve (blenderiu).
Gardu valgyti su šviežių daržovių „pagaliukais”, teptis ant duonos.
Šaltinis www.aroja.lt
Nuotrauką atsiuntė Lina Vaitiekūnienė.