
Ropėse gausu sveikatai naudingų eterinių aliejų, vitaminų C,PP, B1, B2, provitamino A. Taip pat kalcio bei kalio.
Ropių ir morkų salotos pagardintos moliūgų sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g ropės
- 80 g morkų
- 10 g petražolių
- 10 g moliūgų sėklų
- 10 g citrinos sulčių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves sutarkuojame šiaudeliais.
- Į dubenį sudedame tarkuotas daržoves, smulkintas petražoles, moliūgų sėklas.
- Užpilame citrinos sultimis, aliejumi, pagardiname prieskoniais ir viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 158kcal (8%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 5gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.01gNatris: 167mgKalis: 595mg (30%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 14210µg (1776%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 43mg (54%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 178µg (237%)Kalcis: 76mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 185mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė