Rūgštynėse yra gausu C, K, E ir B grupės vitaminų, taip pat biotino, beta karoteno, eterinių aliejų, taninų, oksalo ir kitų rūgščių. Be to, rūgštynėse yra tokių mineralų, kaip magnis, kalcis, fosoras, geležis ir kita.
Rūgštynių sriuba su voveraitėmis ir bulvėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1,5 l vištienos sultinio
- 200 g voveraičių
- 120 g rūgštynių
- 4 bulvių nedidelių
- 1 svogūno
- 7 g lydyto sviesto
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Vištienos sultinyje apverdame smulkintas bulves.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną ir voveraites.
- Svogūną ir voveraites sudedame į puodą su bulvėmis.
- Paverdame kelias minutes, kol bulvės suminkštėja, bet išlieka kramtomos.
- Sudedame supjaustytas rūgštynes.
- Puodą uždengiame ir nukeliame nuo viryklės.
- Pagardiname smulkintais krapais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 4mgNatris: 1402mgKalis: 1311mg (66%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 794µg (99%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 76mg (95%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 58mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 83mg (22%)Fosforas: 183mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate