Rūgštynėse yra gausu C, K, E ir B grupės vitaminų, taip pat biotino, beta karoteno, eterinių aliejų, taninų, oksalo ir kitų rūgščių. Be to, rūgštynėse yra tokių mineralų, kaip magnis, kalcis, fosoras, geležis ir kita.
Rūgštynių sriuba su voveraitėmis ir bulvėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 200 kcal

Ingredientai
  

  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 200 g voveraičių
  • 120 g rūgštynių
  • 4 bulvių nedidelių
  • 1 svogūno
  • 7 g lydyto sviesto
  • krapų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Vištienos sultinyje apverdame smulkintas bulves.
  • Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną ir voveraites.
  • Svogūną ir voveraites sudedame į puodą su bulvėmis.
  • Paverdame kelias minutes, kol bulvės suminkštėja, bet išlieka kramtomos.
  • Sudedame supjaustytas rūgštynes.
  • Puodą uždengiame ir nukeliame nuo viryklės.
  • Pagardiname smulkintais krapais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 38gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 4mgNatris: 1402mgKalis: 1311mg (66%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 794µg (99%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 76mg (95%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 58mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 83mg (22%)Fosforas: 183mg (26%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!