Moliūguose yra daug karotinoidų, kurių dalį mūsų organizmas paverčia vitaminu A, o liuteinas ir zeaksantinas turi antioksidacinį poveikį organizmui. Tyrimai rodo, kad karotinoidai gali sumažinti vėžio riziką ir padėti pašalinti natūralius ląstelių pažeidimus organizme.
Šakšuka su moliūgu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 544 kcal

Ingredientai
  

  • 1 moliūgo vidutinio
  • 5 kiaušinių
  • 1 skardinės pomidorų konservuotų, savo sultyse
  • 2 paprikų
  • 1 svogūno
  • 20 g fetos sūrio
  • ghee sviesto kepimui
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 žiupsn. prieskonių mėgstamų
  • 1 žiupsn. druskos
  • 1 žiupsn. pipirų

Paruošimas
 

  • Moliūgą ir papriką supjaustome kubeliais.
  • Ant ghee sviesto pašildome prieskonius.
  • Trumpai pakepiname moliūgo kubelius, suberiame papriką, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką ir dar šiek tiek pakepiname.
  • Užpilame pomidorus, pabarstome druska ir pipirais.
  • Padarome duobutes ir į jas įmušame kiaušinius.
  • Pabarstome feta sūriu.
  • Uždengiame ir paliekame kepti ant vidutinės kaitros.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 544kcal (27%)Angliavandeniai: 72gBaltymai: 27gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 437mgNatris: 572mgKalis: 3377mg (169%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 34g (136%)Vitaminas A: 59410µg (7426%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 181mg (226%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 11mg (92%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 357mg (45%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 213µg (107%)Geležis: 11mg (79%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 157mg (42%)Fosforas: 661mg (94%)Selenas: 39µg (71%)Cinkas: 5mg (50%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Ieva Kairienė
4.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!