Pietums saldžiosios bulvės su varške suteiks energijos ir sotumo ilgam, nesinorės net pavakarių. O ir kartą pagaminę šį patiekalą tikrai nesustosite – gaminsite vėl ir vėl. Išbandykite ir patys įsitikinsite, kad saldžiąsias bulves su varške giriame ne be priežasties.
Saldžiosios bulvės su varške recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.52 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 320 kcal

Ingredientai
  

  • 3 saldžiųjų bulvių batatų
  • 100 g varškės
  • česnako pagal skonį
  • rozmarino pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Imame saldžias bulves, jas gerai nuplauname ir dedame kepti į +170 C laipsnių orkaitę. Neperkepkite.
  • Pasiruošiame varškės įdarą. Sumaišome ir pertriname šakute: varškę, česnaką, smulkintą rozmariną, druską bei pipirus.
  • Prieš baigiant kepti bulvėms, jas išimame iš orkaitės, padarome įpjovas ir įdedame varškę.
  • Pašauname atgal į orkaitę ir kepame kol varškė gražiai paruduoja.
  • Šalia patiekta su: moliūgo, cukinijos, dviejų rūšių kopūsto salotomis, kurios gardintos citrina, druska, pipirais, šlakeliu sezamo aliejaus, bei sezamo bei moliūgo sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 27mgNatris: 311mgKalis: 859mg (43%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 36177µg (4522%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 258mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 28µg (14%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 120mg (17%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!