Saliero gumbe gausu kalio, geležies, cinko, magnio, fosforo, taip pat, ir vitaminų. Tokių kaip: C, B, E. Todėl įtraukus į maitinimasį saliero gumbo bus geresnė savijauta, kadangi šie mikroelementai ir vitaminai padeda: šalinti nuovargį bei depresiją, suteikia žvalumo bei energijos, lėtina senėjimo procesus ir naudingas raumenų bei širdies veiklai.
Saliero gumbo kepsnys, įdarytas morkomis ir porais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 318 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 saliero gumbo
  • 1 morkos
  • 3 v.š.  sūrio
  • 0,5 raudonojo svogūno
  • 30 g poro
  • 2 skiltelių česnako
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • kmynų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Saliero gumbą supjaustome norimo storio riekelėmis ir jas patepame mažu kiekiu lydyto sviesto ir pagardiname prieskoniais.
  • Sudedame į uždarą indą ir kepame 180 C orkaitėje, kol suminkštėja, apie 15 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
  • Kol kepa saliero gumbo kepsneliai, pasiruošiame įdarą. Morkos sutarkuojame, porą ir česnaką susmulkiname ir viską kepame keptuvėje ant mažo kiekio lydyto sviesto, kol visa įdaro masė suminkštėja.
  • Paruoštą salierą įdarome pagamintu įdaru, uždedame svogūno žiedus bei užbarstome tarkuotu sūriu.
  • Dedame kelioms minutėms į orkaitę, kol išsilydis sūris.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 318kcal (16%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 12gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 14gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 1gCholesterolis: 67mgNatris: 459mgKalis: 403mg (20%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 10987µg (1373%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 380mg (48%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 266mg (38%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
4.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!