273 kcal
Šiek tiek kitoks, netradicinis šaltibarščių receptas. Tinkantis ir laktozės netoleruojantiems žmonėms.
Sudėtinės dalys:
220 ml (220 g) avižų pieno
½ (50 g) citrinos sulčių
100 g šviežaus burokėlio
½ (20 g) stiklinės apvirtų rūgštynių ir dilgėlių
50 g agurko
1/2 (45 g) kiaušinio
5 g svogūnų laiškų
Druskos
2 g krapų (šviežių arba džiovintų)
Ridikėliai (nebūtina)
Gaminimo žingsniai:
1. Trumpai apverdame rūgštynes ir dilgėles.
2. Išverdame kiaušinį ir susmulkiname (galima virti ir plaktą kartu su rūgštynėmis bei dilgėlėmis).
3. Smulkiai sutarkuojame šviežią nevirtą burokėlį, supjaustome agurką.
4. Visas sudėtines dalis sumaišome, pagardiname prieskoniais, svogūnų laiškais, citrinos sultimis, avižų pienu. Dar kartą išmaišome.
Galima dėti ir smulkintų ridikėlių skoniui paįvairinti. Skanaus.