Kupina baltymų ir labai gardi sriuba, kuri ne tik sušildys, bet ir puikiai tiks pagrindiniam patiekalui pietums ar sočiai vakarienei. Be to kukuliukus galite ir troškiniui, ir salotoms naudoti ar kaip pagrindinį patiekalą.
Šildanti burokėlių sriuba su jautienos kukuliukais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 35 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 324 kcal

Ingredientai
  

Jautienos kukuliams:

  • 500 g maltos jautienos
  • 120 g morkų
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • čiobrelių, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį

Sriubai:

  • 500 g marinuotų burokėlių, naudojau namie konservuotus obuolių sultyse burokėlius
  • 150 g morkų
  • 1 pomidoro, didelio, tinka ir pomidorų tyrė
  • 1 svogūno
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pagal skonį
  • ciberžolės, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

Jautienos kukuliukų gaminimas:

  • Sutriname smulkia tarka morką, tinka bet kuri kita kieta daržovė.
  • Svogūną sutriname arba smulkiai sutarkuojame, šiuo atveju pakepiname.
  • Į maltą jautieną beriame visas sudėtines dalis, gerai išminkome. 
  • Iš masės formuojame graikinio riešuto dydžio kukulius ir juos sudedame į karšto oro gruzdintuvę paliekant mažus tarpelius, kad nesiliestų vienas su kitu, galima kepti ir orkaitėje.
  • Kepame karšto oro gruzdintuvėje 200°C – 7-10 min. Tačiau jūs stebėkite, kad neprikeptų, nes laikas priklauso nuo kukuliukų dydžio. 

Sriubos gaminimas:

  • Kol kukuliai kepa sutarkuojame morkas ir supjaustome svogūnus, susmulkiname česnaką.
  • Arbatinuke užverdame vandenį ir užpilame kryžmai įpjautą pomidorą – blanširuojame ir nulupame.
  • Į sriubos puodą įpilame kelis šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus, pakepame svogūnus ir česnakus, kol gražiai pagelsta. Tuomet suberiame morkas ir pomidorą dar trumpai pakepiname maišant.
  • Įpilame verdančio vandens, sudedame ciberžolę, juoduosius pipirus, druską.
  • Suberiame konservuotus burokėlius ir iškepusius kukuliukus.
  • Užverdame, išjungiame ir paliekame skoniams susidraugauti.
    Jau pateikus, labai tinka pagardinti kalendromis ar petražolėmis bei grietine – nebūtini, bet man skanu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 324kcal (16%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 17gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 1gCholesterolis: 59mgNatris: 167mgKalis: 701mg (35%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 7548µg (944%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 112µg (56%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 194mg (28%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
4.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!