Labai skanios salotos! Burokėlis duoda saldumo, silkė sūrumo, padažas rūgštelės.
Silkė su burokėliais ir avokadu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.73 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 343 kcal

Ingredientai
  

Salotos:

  • 2 Matjes silkės filė
  • 50 g burokėlio
  • 30 g avokado
  • žalumynų pagal skonį

Jogurto padažas:

  • 3 v. š. graikiško jogurto natūralaus
  • 0,5 v. š. citrinos sulčių
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pasidarome jogurto padažą: visus ingredientus, kurie skirti padažui, sumaišome tarpusavyje.
  • Silkę, burokėlius, avokadą pjaustome kubeliais.
  • Į indelius dedame sluoksniais ingredientus, užpilame jogurtiniu padažu, puošiame mėgstamais žalumynais. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 343kcal (17%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 36gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 112mgNatris: 219mgKalis: 822mg (41%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 398µg (50%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 25µg (1000%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 8µg (160%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 130mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 65µg (33%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 490mg (70%)Selenas: 69µg (125%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė
4.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!