Smidrų pyragas, kurio pagrindas be gliuteno

Labai skanu, patiko net skeptikam, rašo Julija Ivanauskienė, kuri atsiuntė idėją ir nuotrauką. Ačiū, kad dalinatės.
00 balsų
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

Tešlai:

  • 240 g migdolų miltų 2 stiklinės
  • 1 v. š. spelta miltų
  • 70 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. vandens

Įdarui:

  • 250 g smidrų šparagai
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • čiobrelių skaniau švieži
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g Feta sūrio
  • 50 g kietojo sūrio
  • 0,2 g pipirai
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimas
 

  • Iš tešlai skirtų ingredientų, pagaminti pyrago pado tešlą. Ją sudėti į kepimo formą ir lygiai paskirstyti.
  • Smidrus pavirti 1-2 min. Nupjauti kietuosius smidrų galus ir susmulkinti smulkintuvu.
  • Suplakti kiaušinius, suberti prieskonius, į plakinį sudėti žaliąją sutrintą smidrų dalį.
  • Kiaušinių ir smidrų galų plakinį pilame ant išskirstytos tešlos. Sudėti Feta sūrio gabalėlius, kietąjį sūrį sutarkuoti, sudėti ant viršaus. Išdėlioti smidrus ant viršaus. Kepti 180 laipsnių 20-25 min. Skanaus.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!