Labai skanu, patiks net skeptikams. Išbandykite.
Smidrų pyragas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Tešlai:
- 240 g migdolų miltų
- 70 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 2 v. š. vandens
- 1 v. š. spelta miltų
Įdarui:
- 250 g smidrų šparagų
- 250 g Feta sūrio
- 50 g kietojo sūrio
- 4 kiaušinių
- 1 a. š. česnako miltelių
- 1 žiupsn. druskos
- 0,2 g pipirų
- čiobrelių skaniau šviežių, pagal skonį
Paruošimas
- Iš tešlai skirtų ingredientų, pagaminti pyrago pado tešlą. Ją sudėti į kepimo formą ir lygiai paskirstyti.
- Pyrago padą pašauti į 160 – 170 laipsnių įkaitintą orkaitę, su ventiliatoriaus funkcija, kepame 10 – 15 min.
- Smidrus pavirti 1-2 min.
- Nupjauti kietuosius smidrų galus ir susmulkinti smulkintuvu.
- Suplakti kiaušinius, suberti prieskonius, į plakinį sudėti žaliąją sutrintą smidrų dalį.
- Kiaušinių ir smidrų galų plakinį pilame ant ant pravėsusio apkepto pyrago pagrindo.
- Sudėti Feta sūrio gabalėlius, kietąjį sūrį sutarkuoti, sudėti ant viršaus.
- Išdėlioti smidrus ant viršaus.
- Kepti 180 laipsnių 20-25 min. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 391kcal (20%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 16gRiebalai: 34gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 115mgNatris: 425mgKalis: 122mg (6%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 529µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 268mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 189mg (27%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
Nelabai supratau, ar tešla turi būti vien miltai? Negi tai galima pyragu vadinti? Pagal receptą gaunasi kažkoks miltų kratinys su sūriu ir nedaug smidrų, nors dėjau jų dvigubai daugiau (500 g.)
Ačiū, kad bandote receptus pagal šį puslapį, tačiau pagal šį recepto aprašymą jūs dėjote net 500 g smidrų, o recepte yra 250 g, todėl jūsų bandytas gaminys buvo per skystas. Tokiu atveju jums reikėjo ilgiau kepti minėtą patiekalą. Tikimės, kad nenusivilsite ir bandysite gaminti kitą kartą bei atsiųsite pastebėjimus.
Išbandžiau, buvau pusiau skeptiškai nusiteikus, bet koooks jis skanus, vaaau! Ir sotus. Dariau apie pusę porcijos, ketvirčio su salotom užtenka pietums.