Labai skanu, patiks net skeptikams. Išbandykite.
Smidrų pyragas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 391 kcal

Ingredientai
  

Tešlai:

  • 240 g migdolų miltų
  • 70 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 2 v. š. vandens
  • 1 v. š. spelta miltų

Įdarui:

  • 250 g smidrų šparagų
  • 250 g Feta sūrio
  • 50 g kietojo sūrio
  • 4 kiaušinių
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • 1 žiupsn. druskos
  • 0,2 g pipirų
  • čiobrelių skaniau šviežių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Iš tešlai skirtų ingredientų, pagaminti pyrago pado tešlą. Ją sudėti į kepimo formą ir lygiai paskirstyti.
  • Smidrus pavirti 1-2 min.
  • Nupjauti kietuosius smidrų galus ir susmulkinti smulkintuvu.
  • Suplakti kiaušinius, suberti prieskonius, į plakinį sudėti žaliąją sutrintą smidrų dalį.
  • Kiaušinių ir smidrų galų plakinį pilame ant išskirstytos tešlos.
  • Sudėti Feta sūrio gabalėlius, kietąjį sūrį sutarkuoti, sudėti ant viršaus.
  • Išdėlioti smidrus ant viršaus.
  • Kepti 180 laipsnių 20-25 min. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 391kcal (20%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 16gRiebalai: 34gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 115mgNatris: 425mgKalis: 122mg (6%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 529µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 268mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 189mg (27%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetic
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
3.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!