Sorų kruopoms gardinti galima rinktis įvairiausius produktus. Šį kartą siūlome išmėginti cukinijas ir žaliuosius žirnelius.
Sorų kruopos su cukinija ir žirneliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 15 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 330 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g sorų kruopų
  • 30 g cukinijos
  • 30 g žirnelių šaldytų
  • druskos pagal skonį

Salotoms

  • 150 g burokėlių žalių
  • 1 šlakelio aliejaus
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kruopas perplauname, kol vanduo tampa skaidrus.
  • Soras užverdame ir paliekame brinkti apie 10 min.
  • Cukinijas supjaustome šiaudeliais, pašildome keptuvėje.
  • Išbrinkusias kruopas sumaišome su cukinija ir atšildytais žirneliais, gardiname druska.
  • Salotoms burokine tarka sutarkuojame burokėlius.
  • Sumaišome su aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 330kcal (17%)Angliavandeniai: 58gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gNatris: 163mgKalis: 755mg (38%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 345µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 234µg (117%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 249mg (36%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraite
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!