Noriu pasidalinti. Kažkada „atradimu“, o dabar – kasdienybe 🙂 Sorų kruopos.

Nuostabus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums. Sorų kruopas užmerkiu iš vakaro, o ryte tik kelias min paverdu. Įdedu mėgstamų prieskonių (pvz.: persilado), alyvuogių aliejaus ir valgau su daržovėmis. Nepakeičiama! Labai skanuuuu ir maistinga!

Šioje lėkštėje yra:

  • 50 g sorų kruopų,
  • 30 g morkų
  • 15 g kale kopūstų
  • 15 g saulėgrąžų daigų
  • 30 g pomidorų
  • Kelios alyvuogės (juodosios)
  • 5 g moliūgų sėklų.

Daugiau apie nuostabiąsias soras:
Šiose 81 proc. krakmolo, 12 proc. baltymų, 3,5 proc. riebalų, 1 proc. ląstelienos, daug mineralinių medžiagų bei vitaminų. Sorų košėje gausu nepakeičiamųjų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms. Lėtai įsisavinami angliavandeniai valo mūsų organizmą nuo įvairių toksinų. Grūduose gausu įvairių B grupės vitaminų: B1 nugali nuovargį, ramina ir saugo nuo depresijos, B2 tarnauja mūsų grožiui, padėdamas augti stipriems ir tankiems plaukams, saugodamas mūsų odą nuo spuogų, B5 reguliuoja kraujo spaudimą. Beje, visi B grupės vitaminai teigiamai veikia mūsų atmintį, didina darbingumą!
Su skaniausiais linkėjimais,
Rojaus daržo sodininkė Lilė 🙂