Dar vienas puikus pasirinkimas pusryčių paįvairinimui. Patiekalas ne tik suteiks jėgų dienos pradžiai, bet ir puikiai pažadins savo spalvomis.Soros garsėja vitaminais A ir E, kurių kitose kruopose arba labai mažai, arba visai nėra. Šie vitaminai vadinami antioksidantais, apsaugančiais ląsteles nuo pražūtingo laisvųjų radikalų poveikio.
Sorų kruopų košė su keptomis morkų juostelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g sorų kruopų
- 40 g paprikos
- 30 g morkų
- 5 g linų sėmenų maltų
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Kruopas perplauname, kol vanduo tampa skaidrus, paliekame nakčiai brinkti.
- Soras užverdame ir paliekame brinkti apie 10 min.
- Morkas supjaustome ar sutarkuojame plonomis juostelėmis.
- Apkepame lydytame svieste.
- Kruopas tiekiame su šviežiomis paprikomis ir apkeptomis morkomis.
- Patiekalą pabarstome maltais linų sėmenimis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 276kcal (14%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 7gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 62mgKalis: 320mg (16%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 6389µg (799%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 85mg (23%)Fosforas: 197mg (28%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė Mackevičienė