Taupumas – gera savybė, tad jei skobiame moliūgus, jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlau išsikepti daugiau, galėsite pasiimti į kelionę, nereikės degalinėse stoti, tad ir sutaupysite ir skaniai, sočiai pavalgysite.
Sotus moliūgų ir varškės apkepas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g varškės
- 400 g moliūgo
- 4 kiaušinių
- 2 v.š. avižų sėlenų, tinka ir gysločio luobelės
- 2 v.š. lydyto sviesto
- ciberžolės pagal skonį
- druskos pagal skonį
- sezamo sėklų, nebūtina, pagal skonį
Paruošimas
- Moliūgą sutarkuojame, sudedame likusius ingredientus ir gerai išmaišome
- Kepimo indą klojame sviestiniu popieriumi ir pilame tešlą. Kepame 190 ℃ orkaitėje apie 45 min. (kepimo laikas priklauso nuo apkepo dydžio ir orkaitės savybių). Apkepą galima apibarstyti sezamo sėklomis.
- Skanu valgyti su natūraliu jogurtu arba pasūdyta grietine.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 22gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 53mgNatris: 602mgKalis: 694mg (35%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 11825µg (1478%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 188mg (24%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 409mg (58%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Gintė Lan
kokia kepimo temperatūra neparašyta ar aš nematau?